***       Водещите вечерни новини       на 16 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 16 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Руснаците използват забранени оръжия в Соледар? Политолог: Радев даде мандата на себе си


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 16 януари   

 

Според боеца силите на агресорите употребяват и неконвенционални оръжия. " Освен артилерийски снаряди и ракети врагът хвърля по нас и цивилните бомби с бял фосфор ", уточни още той.

При горене белият фосфор развива температура до 1300 градуса по Целзий. Той отделя токсичен пушек. Белият фосфор се разтваря в течностите на човешкото тяло и е високо отровен.

Русия е подписала документ на Организация на обединените нации, с който се задължава да не употребява бял фосфор против цивилни цели.

***

„ Русия продължава да демонстрира нечовешкото си лице и да упражнява разхвърлян ракетен гнет, заключи представител на Европейската комисия. Подобни дейности са военни закононарушения и би трябвало неотложно да бъдат прекъснати “.

***

Германската външна министърка Аналена Бербок прикани през днешния ден за основаване на специфичен интернационален арбитражен съд за наказателно гонене на съветските водачи поради нахлуването на Русия в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По нейните думи сходен орган може да придобие своята пълномощия от украинското наказателно право и да бъде допълнен с интернационалните детайли – " на място отвън Украйна, с финансова поддръжка от сътрудници и с интернационалните прокурори и съдии, с цел да бъде обезпечена безпристрастност и легитимност ".

***

„ Президентът Румен Радев даде мандата на себе си. Косвено основният прокурор Иван Гешев се употребява от тази обстановка, доколкото няма да има правосъдна промяна “.

С тази констатация стартира коментара си пред БНР политологът проф. Димитър Вацов.

Според него през поредицата от служебни държавни управления се изкривява политическото посланичество: Управлява едно пропутинско и прокремълско малцинство. Мнозинството, което е проевропейски настроено и гласоподава за другите партии, е непредставено в изпълнителната власт ".

***

***

***

„ Още не сме получили покана за диалози от Българска социалистическа партия, само че чакаме, че това ще се случи напълно скоро. Ще се отзовем на нея “.

***

„ Необходими са „ послушници ", които да събират подписи и да работят за шепа хора на върхушката ", показа Какалчев и добави:

„ Преустановяваме работата за " ИТН ", хората би трябвало да знаят какво е отношението на партията към нейните членове и да преценяват дали да гласоподават за нея ".

„ С актуалната декларация уведомяваме управлението на Политическа партия " ИТН " и всички жители на община Марица, че цялата конструкция от членове и симпатизанти на Политическа партия ИТН - община Марица напущаме партията и преустановяваме своята активност обвързвана с нея. Ръководството на партията ясно ни сподели, че не държи на своите координатори, членове и симпатизанти “.

***

Островът на име Игуана разполага с кокосови и бананови палми, както и къща с три спални и 8,5-метрова наблюдателна кула.

В източната си част разполага с басейн с пристан, който е подобаващ за лов на риба. Островът разполага с WiFi, телефон и телевизия.

***

Италианската актриса Джина Лолобриджида умря на 95 години.

Тя бе звезда на италианското кино.

Джина Лолобриджида е родена в Субиако на 4 юли 1927 година Актрисата е носителка на премия „ Златен глобус “ и номинирана за „ БАФТА “. През 1947 година става трета на състезанието „ Мис Италия “. След 1955 година получава прозвището най-красивата жена в света.

Най-известните филми, в които Лолобриджида взе участие са: „ Фанфан Лалето “ (1952) и „ Парижката Света Богородица “ (1956).

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР